Ajánlatkérés Visszahívást kérek Hívjon most!

WPC kompozit teraszburkolat

WPC teraszburkolat – hatásra fa terasz, kevesebb gonddal

Úgy tartjuk, hogy nincs csodálatosabb alapanyag a természetes fánál. A fából készült szerkezetek, felületek semmihez sem fogható esztétikai értéket képviselnek és kimondottan tartósak, ugyanakkor kültéri használat esetén még a legszívósabb, legmasszívabb faanyagok is rendszeres karbantartást, gondozást igényelnek, ezért sokan keresnek más megoldást a terasz kialakítására. E megoldások közül a WPC az egyik legnépszerűbb, ami kiváló tulajdonságainak köszönhető.

Mi is az a WPC?

Rövidítését angol elnevezéséből kapta: wood plastic composit, azaz fa­–műanyag kompozit. A több anyagból előállított kompozitok, vagy más néven társított anyagok lényege, hogy kiemelik az alkotóelemeinek a pozitív, kedvező tulajdonságait. A WPC esetében ez gyakorlatilag – és persze nagyon leegyszerűsítve – azt jelenti, hogy szép, mint a fa, és tartós, mint a műanyag. A WPC a fán (ez lehet faforgács, fűrészpor és egyéb fahulladék) és a műanyagon (ez lehet PET, PVC) kívül tartalmaz ragasztót, festéket és különféle stabilizátorokat. Az újrahasznosított anyagokból készülő végeredmény egy rendkívül tartós és esztétikus burkolat.

A WPC teraszburkolat páratlan tulajdonságai

  • Kifogástalan megjelenés. A minőségi WPC teraszburkolat kimondottan szép, esztétikus, és ami a legfontosabb: erősen fahatású, nincs műanyag érzete. Ez rendkívül fontos szempont, hiszen mindenki ízléses teraszra vágyik.
  • Rendkívüli tartósság. Ez a roppant vonzó tulajdonság abból adódik, hogy a WPC korrózióálló, így a természetes fával ellentétben nem korhad. Ellenáll az időjárás viszontagságainak és az elemeknek, nem repedezik, nem vetemedik, továbbá ütésálló is
  • Alak- és mérettartás. A WPC ellenálló képessége bőven megelőzi a természetes fáét. Ez többek között annak a pozitív következménye, hogy a WPC homogén anyag, minőség, alak- és mérettartása állandó.
  • Gondozásmentesség. Ugyancsak a roppant vonzó tulajdonsága a WPC teraszburkolatnak, hogy nem igényel különösebb karbantartást, esetében nincs szükség felületkezelésre. Ez hosszú távon nemcsak kényelmesebb, hanem jutányosabb megoldás is, hiszen nem kell költeni különféle felületkezelő anyagokra.
  • Gyors, egyszerű telepítés. A WPC burkolattal viszonylag könnyű a munka,
  • Magas fokú biztonság. A fa–műanyag kompozit burkolat a barázdáknak köszönhetően nem csúszik, így még akár vizesen is biztonságos a használata.
  • Újrahasznosítás. Természetesen a WPC nem jelent zöld alternatívát a fával szemben, ugyanakkor érdemes tudni róla, hogy újrahasznosított anyagból készül, így joggal tekinthető a környezettudatos körforgás részesének.

 

Ismerje meg a webáruházunkban elérhető WPC teraszburkolatok kínálatát, és rendeljen gyorsan, egyszerűen!

 

>>WPC TERASZBURKOLAT KÍNÁLATUNK MEGTEKINTÉSE<<