Ajánlatkérés Visszahívást kérek Hívjon most!
Eredeti fa parketta

Eredeti fa parketta

Trópusi fa parketta

A trópusi fafajták tulajdonságai lehetővé teszik a kimagasló minőségű parketta készítését. Ezek a fajok olyan hang- és hőszigetelő képességgel, valamint kopásállósággal bírnak, amelynek köszönhetően elsőrangú padlóburkolat gyártható belőlük. Széles színválaszték áll vásárlóink rendelkezésére. A természetes faanyag nem allergén, továbbá jól szabályozza a lakótér levegőjének nedvességtartalmát is. A fa parketta óriási előnye az egyszerű tisztíthatóság.

A fa parketta típusai

Kínálatunkban számos különféle típusú fa parketta szerepel. Kínálunk csaphornyos svédpadlót, azonnal lerakható, hosszú élettartamú szalagparkettát, kedvező áron elérhető avantgard ipari parkettát. Az egyes típusok eltérhetnek egymástól a lerakás módjában, ám mindegyikről elmondható, hogy kifejezetten dekoratív és praktikus. A felhasznált minőségi alapanyagoknak köszönhetően a parketták ellenállóak és tartósak, az ipari fa parketta különösen nagy igénybevétel mellett is hosszú élettartammal bír. A svédpadló egyoldalas kivitelben, tömör fából készül. A svédpadlónál kedvezőbb árú többrétegű szalagparketták egyes típusait padlófűtéssel ellátott helyiségekbe ajánljuk.

A fa parketta karbantartásáról

A trópusi fa alig igényel ápolást. A fa erezete, színe, fizikai és mechanikai tulajdonságai a termőhely és az időjárási viszonyok függvényében eltérhetnek. A napsugárzásnak kitett fa parketta színe idővel valamelyest változhat. Fontos megjegyezni, hogy a faanyag feldolgozás után is „él” – szélsőséges klimatikus hatásokra, az emberhez hasonlóan, érzékenyen reagál. Hogy a fa parketta jól érezhesse magát, és minél tovább megőrizhesse kifogástalan állapotát, szükséges a megfelelő szobaklíma. Ehhez 20 °C körüli hőmérséklet esetén körülbelül 45-55%-os relatív páratartalom az ideális. Fűtési szezon alatt is érdemes vigyázni a relatív légnedvességre, ugyanis ha az tartósan eltér a fent megadottól, a fa parketta kiszáradhat, ami miatt az elemek között, sőt magukon az elemeken is rések képződhetnek. Megakadályozhatja a folyamatot, és megnövelheti a fa parketta élettartamát, ha a fűtési szezon alatt is figyel a páratartalomra és a hőmérsékletre, valamint – amennyiben szükséges – párologtatással pótolja a hiányzó légnedvességet.

Amennyiben fa terasz burkolatot keres, azt szintén megtalálja kínálatunkban!