Ajánlatkérés Visszahívást kérek Hívjon most!
Kempas

Kempas

Színét tekintve világos rózsaszíntől egészen a világos narancsos, illetve vöröses barnáig megtalálható, erezete pedig sárgás barna és arany fényű. Színárnyalata lapok és lapok között változatos. A kempas burkolat egzotikus hangulatú környezetet tud varázsolni otthonunkba, mely szép és elegáns hangulatú lesz általa.

- natúr                mérete:   15x90x400-900mm

a kempas élőhelyeLatin neve: Koompassia malaccensis

Természetes élőhelye kiterjedt az egész délkelet-ázsiai régióban, mint például Malajzia, Sarawak, Indonézia és Thaiföld. A fa kb. 25m magas, és nem mindig egyenes. A törzs átmérője legfeljebb 1,4m.
A kempas pórusaiban szétszórt igen durva textúrájú fafaj. A geszt a sötét mély barna, a szíjács egyértelműen elkülönül a geszttől, mely selyemfényű sárgás- fehér színbe hajlik.

Tulajdonságok:
A nehéz fa a sűrűsége (12%-os nedvességtartalom mellett), körülbelül 860 kg/m3. Ez azt mutatja, hogy csekély mértékű zsugorodás mellett nagyobb a keménysége, mint a tölgyé.

Felhasználás:                                                                                                                                                                                               Erőteljes tulajdonságai, tartóssága, dekoratív megjelenése miatt, a kempas felhasználási területe széles körű. Építőiparban kültéri állvány szerkezetek, hídépítésnél tartóelemek, vasúti talpfák, szerszámnyél és padlóburkolat is egyaránt készíthető belőle.

 

 

Kempas

Fafajták