Blog

Kulcsszavas keresés:
Aki a napjainkban konyhapultot szeretne magának, már tényleg számtalan különböző anyag közül választhat. De vajon mi szól a fa, és azon belül az egzotikus fa felhasználása mellett? Mai cikkünkben összegyűjtöttük a pro és kontra érveket.
Szinte minden család sok időt tölt el a konyhában, hiszen hazaérve a munkából közösen készítenek vacsorát, és a hétévégken is jó beköltözni a konyhába, együtt alkotni valamit. Ezért is fontos, hogy átalakítás előtt mindenki nagyon gondolja meg, milyen anyaggal szeretné burkolni munkafelületeit, konyhapultjait, hiszen ezzel érintkezik leggyakrabban. Üvegtől a fémig, a kőtől a fáig minden rendelkezésünkre áll. Mindegyik anyag használhatósága és ergonómiája megfelel a követelményeknek, mindegyiknek azonban más az előnye, és a hátránya. S hogy mi alapján válasszunk? El kell döntenünk először is, milyen hangulatot szeretnénk kialakítani. Ez már sok mindent meghatároz. Ha szeretjük a fa érintését, hangulatás, melegségét, természetközelségét, akkor fog a fára esni a választásunk. Ilyenkor fontos, hogy folyamatosan karbantartsuk a felületet, és óvjuk az állandó vízhatástól. Ha ezekre figyelünk, évente olajozzuk, akkor jó barátunk lesz az anyag, meghálálja a fa a törődést, és akár 10-20 éven át is kiszolgál minket eredeti pompájában. A napjainkban egyre többen kombinálják az anyagokat egymással. Ha kisebb betétként használunk csak faanyagot, az is igazán meleg hatást ad konyhánknak. Melissát, a népszerű The Inspired Room weboldal szerkesztőjét kérdezték a saját konyhájának praktikusságáról olvasói. Az ő konyhájában braziliai fából készült a munkapult. - Miért döntötél egzotikus fa mellett? Szerettem volna a kőpadló hidegségét valami meleg, barátságos hangulatú anyaggal egyensúlyozni. - Fokozottan kell ügyelni rá? A tiéden van már sérülés, vágásnyom? Nincsenek külön szabályok a használatára, a gyerekek is azt tesznek le rá, amit akarnak. Nem vigyázunk rá különös képpen. Persze nem rakunk le rá forró tepsit, vagy nem használjuk vágódeszkának. Ezért nincsenek is rajta sérülések. - Mit mondanál még el róla? Azért szoktam gyakran rendet csinálni rajta, mert akkor olyan szépen mutat, hogy öröm ránézni. - Karbantartást milyen gyakran igényel? Van egy ápolószerem, amivel évente egyszer le kell kenni és egy napig száradni hagyni. Ez után a kezelés után mindig jobban csillog, ráadásul ez egy védőréteget is képez a fának. - Nem gond ez neked? Egyáltalán nem. Én azt gondolom, hogy bőségesen megér ennyi törődést. Egy percig sem aggódom azon, hogy megsérül. Amennyire lehet persze vigyázok rá, de ha kell, együtt élek egy esetleges folttal vagy vágással. Az én konyhámba mindenki örömmel lépjen be, ne aggódva. Reméljük mindenkinek elegendő információval szolgáltunk ahhoz, hogy választhat-e a konyhájába trópusi fa munkapultot, amennyiben kérdése maradt, látogasson el bemutatótermünkbe, és ott szakértő kollegániknak felteheti további kérdéseit. Várjuk szeretettel!


Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás a bejegyzéshez!