Blog

Kulcsszavas keresés:

Laminált Padló


A laminált padló fa őrlemény alapanyagból készült.  Nagy előnye, hogy olcsóbb, mint a szalagparketta, bár a jó minőségű Laminált parketta ára vetekszik, sőt meg is haladhatja a szalagparketta árát. Tapintásra mivel műgyanta réteg így nem lehet összehasonlítani a valódi fa tapintásával.  Nagy a színválasztéka illetve mintázattal kapható. A színük és mintázatuk valósághű ugyan, de "mesterségesen" előállított és gyárilag ellenőrzött, jelentős árnyalati eltérésektől mentes, viszont minden egyes laminált parkettának ugyanolyan ismétlődő a mintázata. A felszínén UV-védelemmel ellátott színtartó dekor réteg van. Ezt a réteget műgyanta réteg zárja le. Kopás-nyomásálló, ami függ a gyanta rétegtől. Lerakása gyors és egyszerű.


Szalagparketta


A szalagparketta népszerű a vásárlók körében. Egyrészt mert lerakása egyszerű, másrészt mert járófelülete 2-3 alkalommal újracsiszolható, így az évtizedekig használható.
A szalagparketta (készparketta) 100% fából készül. Gyönyörű, járófelületi mintázata különleges fafajták erezetének köszönhető. Az általunk forgalmazott készparketták a világkülönböző tájairól érkezett fafajtákból készülnek.
A készparketta rendkívül stabil, mérettartó, mely tulajdonságait 2, vagy 3 összeragasztott rétegének köszönheti. A rétegek egymásra merőleges szálrendezéssel vannak összeragasztva. Kopás-nyomásálló, lerakása egyszerű.


Előnyei:

- a legolcsóbb és egyik legjobb megoldás ha fa padlót szeretnénk,
- lerakás után a szalagparketta azonnal használatra kész, nem kell csiszolni, lakkozni, ragasztani, csak lerakni
- nem recseg, mivel nem tömörfa parketta, így nem vetemedik,  nem mozog.
- többször (2-3-szor) felújítható, csiszolható: több évtizedig kiszolgál
- egészséges, nem vonzza a port, mert nem tud elektrosztatikusan feltöltődni, mint a laminált padló
- gyorsan lerakható és ha kell, visszaszedhető, a keletkező hibákat (pl: karcolások) egy-egy-szál cseréjével is meg lehet oldani, anélkül, hogy az egész felületet kellene újracsiszolnunk.
- padlófűtésre is rakható: (kivéve juhar és bükk)




Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás a bejegyzéshez!