Blog

Kulcsszavas keresés:
Most elsősorban nem a nyugodt pihenésre buzdítunk mindenkit, persze természetesen azt se hagyjuk ki, hanem arra, hogy időben gondoljuk a teraszunk rendbetételére, mielőtt azt vesszük észre, hogy már ki is ülhetnénk a meleg tavaszi napsütésbe egy jó könyvvel, de nincs hova!

Összeállítottunk egy „ellenőrző” listát, hogy min haladjunk végig, hogy a teraszszezon beköszönte előtt készek legyünk mindennel!

Szemrevételezzük a terepet! Ha például nincs teraszunk, de biztosítottak a feltételei, és szeretnénk egyet, akkor körvonalazzuk igényeinket. Mekkora részt szeretnénk feláldozni a kertünkből a terasz javára, milyen formájút szeretnénk, milyen funkciókat lásson el. Például csak 1-2 kerti szék férjen el, vagy egy nagy asztal 8 székkel? A gyerekeknek szeretnénk-e egy külön sarkot, esetleg homokozót is? Házi kedvencünk házát is ide szeretnénk tenni, kerti sütögetőt tervezünk-e telepíteni, és még sorolhatnánk.

Természetesen ez igaz akkor is, ha van már teraszunk, de nem az igazi. Valami hiányzik... Gondoljuk át ugyanúgy, mintha egy teljesen új teraszt szeretnénk kialakítani.

Ha körvonalazódtak az álmaink, jöhetnek az előkészületek. Itt már nagy valószínűséggel szakembert is be kell vonnunk. Terepet kell rendezni, az alapot ki kell alakítani, szigetelés, stb... Ha pedig a már meglévőt kívánjuk módosítani, akkor kizárólag a burkolat eltávolításától egészen az újraalapozásig terjedhet a munka nagysága.

Ha pedig elkészült az alap, jöhet a tervezés és kivitelezés legkellemesebb része, a burkolatválasztás. Mivel most már tudjuk, hogy egy terasz (át)építés is mekkora munkával jár, mindenképp tartós és esztétikus burkolatot válasszunk, amit nagyon sokáig élvezhetünk! A WPC (fa-műanyag-kompozit) burkolat környezetbarát, ami egy 100%-ban újrahasznosított anyag. 60%-ban bambusz/fűrészpor és 40%-ban polietilén (újrahasznosított műanyag) ötvözete, melyeket magas nyomáson és hőmérsékleten alakítanak teraszburkolat profillá. A fa magasabb aránya miatt lesz fa hatása a burkolatnak. Összetevőinek köszönhetően kiválóan megmunkálható, ellenáll az UV sugárzásnak, az időjárás viszontagságainak, a nedvességnek, és nincs repedés vagy nem áll fenn a rovarrágás veszélye, így kültérre széles körben használható.

A WPC burkolat biztonságos, környezettudatos megoldás, melynek gyártása során sem színező sem ragasztó anyagra nincs szükség a speciális gyártástechnológiának köszönhetően.  




Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás a bejegyzéshez!