Blog

Kulcsszavas keresés:
A kültéri fa teraszburkolatok egyre népszerűbbek, melyek különleges rajzolatukkal, utánozhatatlan színeikkel, rendkívül egyedivé, tehetik teraszunkat és erkélyünket.

Sokan tartanak attól, hogy fával burkoljanak kültéren, de el kell oszlassunk minden félelmet, hiszen a trópusi fa burkolatok az egyik legidőtállób - és legszebb - megoldás.

A kültéri teraszok faanyagát az installációt követően érdemes speciálisan erre a célra gyártott olajjal kezelni. Az olajos kezelés nemcsak védi a fa felületét az UV sugárzás hatásaitól (szürkülés, kopás), de óvja annak felületét a kisebb mechanikai sérülésektől, és hosszútávon a természetes dilatációs mozgást is csökkenti.

Az olajozás nem egyszeri művelet. Minden faanyag a sűrűségétől és tulajdonságaitól függően más és más mértékben képes felszívni a felületére kent olajat. Az olajozást az első 2-3 évben évente két alkalommal ajánlott elvégezni, ezután évente egyszer szükséges azt megismételni.

De nem kell megijedni, ha ezzel elmaradnánk! Mert olajozás nélkül is, a burkolat lassan az évek alatt ezüst szürkére patinásodik, mely állapot visszafordítható megfelelő kezeléssel!




Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás a bejegyzéshez!