Blog

Kulcsszavas keresés:
Sokat utazunk, sokat látunk, és a Föld mindig tud valami újat mutatni.

Sok-sok olyan állat és növény él, amik legalább olyan érdekesek, mint a náluk sokkal híresebb társai, csak lehet, hogy a marketingjük nem olyan jó!

Az okapi Afrikában él, és pont a „híres” zsiráf legközelebbi rokona. Leveleket, gumókat és hajtásokat eszik, többek között 100-féle olyan növényt, ami emberre általában mérgező, az erdős területeket kedveli.

Madagaszkáron is megtalálható a majomkenyérfa. Itt található a híres Majomkenyérfák útja. Az út mellett magasodó, különleges fák szinte teljesen szabályosan sorakoznak. Lenyűgöző a látvány, ugye?

Ausztráliában él a tüskés ördög. A hüllők osztályába tartozik, Ausztrália nyugati és középső részének félsivatagjaiban, sivatagjaiban találkozhatunk vele. A kb. 20 cm hosszú állat tüskéit arra használja, hogy elrettentse támadóját amikor ő táplálkozna, pl. hangyákat.

A szivárvány eukaliptuszt Hawaii-on láthatjuk. Talán a világ legszínesebb fája. Az évszakok váltakozásával mindig máskor dobja le a kérgét a fa, és alatt feltűnik a friss zöld kéreg, ami elkezd elszíneződni.

Dél Amerikában él a pacu-hal, pl. az Amazonas és az Orinoco folyókban és még Pápua Új-Guinea vizeiben. A piranha rokonaként is hívják, 27-28 kilósra is meghízhat, gyümölcsökkel és kisebb halakkal táplálkozik. Fogai meglepő módon egészen hasonlítanak az emberéhez.

A tűzvirágfa eredetileg Madagaszkárról származik, és talán a legfeltűnőbb trópusi fa. A 19. században indult világ körüli útjára, ekkor került többek között Brazíliába is, de már itt is őshonosnak tűnnek.

Forrás 1, 2.




Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás a bejegyzéshez!