Blog

Kulcsszavas keresés:
Elterjedt tévhit az manapság, hogy minden egzotikus fa készítmény előállítása a természet károsításával, az esőerdők írtásával jön létre. Persze nem alaptalanul terjed ez a hír, sajnos sokszor igaz a vád.
Ezért tartjuk fontosnak felhívni a figyelmet arra, hogy az általunk forgalmazott termékek a megfelelő erdőgazdálkodás és fakitermelés szigorú szabályainak megfelelő fakitermelésekből származnak.

A fakitermelés hozama fenntartható anélkül, hogy tönkretennénk az erdőket. Megfelelő erdőgazdálkodás révén elérhető, hogy nem tesszük tönkre környezetünket. Különböző technikai eljárások vegyítésével (újratelepítés, szelektív fakitermelés, különleges fajok növekedésének segítése, megfelelő fakivágási módszerek, véderdősávok telepítése) elérhető a természetes egyensúly fenntartása és a faállomány megőrzése.

Az FSC (Forest Stewardship Council − Erdőgondnoksági Tanács) egy független, civil, non-profit szervezet, amit azzal a céllal hoztak létre, hogy elősegítse a világ erdeinek felelősségteljes kezelését.


Az FSC továbbá egy tanúsítási rendszer is, ami egy nemzetközileg elismert szabványrendszert, védjegyet és akkreditálási szolgáltatást biztosít azoknak a cégeknek, szervezeteknek, közösségeknek, akiket érdekel a felelős erdőgazdálkodás.


A (COC – Chain of Custody) a faanyag eredetét nyomon követő felügyeleti lánc, amely a fa útját végigkíséri az erdőből a papírgyártáson át egészen a késztermékig, felölelve a gyártás összes lépését. Azért beszélünk láncról, mert ahhoz, hogy a késztermék FSC minősítettként forgalomba kerülhessen, ahhoz a gyártási folyamat valamennyi szereplőjének, aki legálisan birtokolja az alapanyagot, annak FSC minősítettnek kell lennie.




Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás a bejegyzéshez!