Blog

Kulcsszavas keresés:
Egy konyha megtervezése mindig nagy kihívás. Ki kell találnunk az elrendezést, el kell döntenünk, milyen konyhai gépeket szerezzünk be. A látványt és funkciót is figyelembe véve ki kell választanunk a burkolatokat, a padlóét, a pult és a munkafelület anyagát, a hátfalat, és akkor még nem is beszéltünk a polcokról, konyhaszekrényekről, világításról és rengeteg aprónak tűnő, de fontos részletről. Ha pedig konyhánk és ebédlőnk egy légtérben kapott helyet, mondanunk sem kell, hogy még több dologra kell odafigyelnünk.

 

Szeretnénk most egy kis segítséget, illetve inspirációt nyújtani, és bemutatni pár alternatív megoldást az álomkonyha megteremtéséhez.

 A kulcsszó természetesen a fa.

Hogy miért? Mert egy olyan barátságos és harmonikus konyhát lehet a fa segítségével kialakítani, amelyben valóban öröm, és nem nyűg a munkavégzés. Képeinken látható, hogy a fát számos módon felhasználhatjuk akonyhában.

 

MDF helyett válaszhatunk fából készült, rusztikus konyhaszekrényeket, gránit vagy márvány pult helyett gyönyörű és időtálló tölgy munkalapokat, de a fát akár konyhai hátfalnak is használhatjuk metrócsempe helyett, hogy egy kis melegséget csempésszünk a helyiségbe.

Természetesen a padlóról se feledkezzünk meg, hiszen egy fából készült hajópadló elég impozáns látványt tud nyújtani a megszokott konyhacsempe helyett.

Nyilvánvalóan sokakban kétségek támadnak a fával kapcsolatban, hiszen a konyhában előforduló hő, páratartalom, illetve nedvesség miatt nem feltétlenül tartják a megfelelő választásnak.  És itt jön a képbe a trópusi fa.

A trópusokon a gyakori esőzések és a forró éghajlat miatt megedződött fafajták remek alternatívát nyújtanak a megszokott anyagokkal szemben konyhánk megtervezésénél, hiszen az időjárás viszontagságai az egyik legellenállóbb és időtállóbb természetes alapanyag

És természetesen a belbecs mellett a külcsín mellett sem mehetünk el szó nélkül, hiszen elég ránézni a képekre: a trópusi fa minden otthonba varázsol egy kis nyári melegséget!

 

 




Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás a bejegyzéshez!